Om oss

Vi holder til på Nord-Fure i bygda Østmodum i Modum kommune i Buskerud. Gården ligger på en tange som stikker ut i sørenden av Tyrifjorden, på østsida, akkurat der fjorden smalner inn. Det er denne tangen som gir navn til kennelen vår.

Her har vi bodd siden desember 2006. Vi overtok gården 1. januar 2007. Kjetil jobber som selger ved Klinger Westad AS i Geithus, Lisbeth jobber som driftsleder ved Gulsrud Leirsted på Østmodum.

Nord-Fure har vært drevet økologisk siden 1987. Det meste av gården er leid ut til grasproduksjon for en storfebonde i bygda.  Vi har også en liten flokk boergeiter som holder kratt nede langs Tyrifjorden. Om sommeren har vi garantert lykkelige utegriser som vi selger gjennom Fjordgrynt.

Vi har tre barn. En gutt og to jenter. Eldstemann har flyttet ut. Kjetils foreldre bor i Bryggerhuset, sidebygningen på gården. 

Vi hadde et kull med blandingsvalper på den gamle tispa vår, Frøya, i 2008. Dette blei en flott og trivelig gjeng, og vi bestemte oss for at neste hund skulle være en rasehund som vi kunne avle på. Valget falt på Rhodesian Ridgeback. I mars 2013 fikk vi vårt første kull som registrert kennel. Fra Assegai-kullet beholdt vi en av gutta, Tembo, som fortsatt bor hos oss. Baqasa-kullet blei født i november 2014. 

I 2018 byttet vi avlsrase. Da flyttet Bargalas Aurora Vilka inn hos oss. Vi har aldri angret på at det det blei Lapsk Vallhund på oss. 

I august 2021 blei Vilka parret, og nå er vårt C-kull på plass i stua. To flotte tispevalper ble levert med keisersnitt av de flinke Dyrlegene i Skolestua på Simostranda i Modum.

Også denne gang vil valpene vokser opp i stua i hovedhuset og de blir midtpunktet i tilværelsen vår. Vi vil også la valpene oppleve mest mulig mens de bor hos oss, slik at de blir en trygg gjeng med friske og raske familiehunder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *